Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Alexander Churilin, a spus joi ca Moscova aduce un "omagiu fratiei de arme" cu Romania de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, insa, cu toate acestea, niciun oficial roman nu a fost invitat la parada de 9 mai de la Moscova.

"In etapa finala a razboiului impotriva fascismului au luptat trupele poloneze, romane, iugoslave si bulgare. Omagiu fratiei de arme", a declarat ambasadorul Churilin, intr-un mesaj transmis cu prilejul celebrarii a 65 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial.

El a mentionat ca " in august 1944, tanarul rege Mihai a facut un act decisiv de curaj pentru schimbarea politicii Romaniei prin intreruperea relatiilor cu Germania nazista si trecerea de partea Aliatilor intr-un moment in care nu era clara infrangerea Germaniei".

In Rusia insa, a subliniat ambasadorul rus, "Victoria este considerata a tuturora, nu o delimitam de a noastra si a altora. In constelatia eroilor nostri exista numele ale reprezentantilor tuturor popoarelor din URSS. Noi nu vom uita niciodata aportul aliatilor, al antifascistilor germani si italieni", a adaugat diplomatul rus.

Mesajul ambasadorului Rusiei la Bucuresti intervine in conditiile in care niciuna dintre institutiile reprezentative ale statului roman nu a primit o invitatie oficiala pentru a participa la parada militara de la Moscova, organizata la 9 mai, de Ziua Victoriei. [Romania, "nedorita" de Rusia nici macar la parade]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.