Un partid de extrema-dreapta din Elvetia, Miscarea Cetateneasca din Geneva (MCG), cere desfasurarea armatei la frontiera dintre Franta si Geneva, pentru a face fata cresterii infractionalitatii, relateaza portalul TSR.

Partidul MCG, care critica in mod regulat venirea imigrantilor in Elvetia, a depus o rezolutie la parlamentul local, pentru ca soldatii sa patruleze in cursul noptii, pentru a compensa "lipsa de mijloace acordate de stat corpului de graniceri", informeaza NewsIn.

"Geneva a devenit o sita, deoarece frontiera nepazita atrage criminali internationali, in special francezi. Guvernul cantonal si Consiliul Federa sunt de vina pentru lipsa de interes. MCG reclama prezenta armatei la frontiera si va depune o rezolutie", scrie formatiunea pe site-ul sau.

"Patrulele nu isi mai pot face treaba. Criminalii profita de asta pentru a intra in Geneva si dau o atmosfera de insecuritate insuportabila. [...] Statul nu ofera suficiente mijloace corpului de graniceri, care nu mai este in masura sa asigure numeroasele sale sarcini", mai arata pagina electronica a partidului de extrema dreapta.

In conditiile in care la frontiera elvetiana nu sunt suficienti graniceri, iar legea din cantonul Geneva este "laxa", MCG a cerut ajutorul armatei pentru cel putin sase luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.