Cartea "Gandhi: Naked Ambition" scrisa de britanicul Jad Adams aduce in atentie viata privata a indianului, dezvaluind ca sfaturile sale cu privire la abstinenta nu il impiedicau sa doarma si sa faca baie alaturi de tinere goale si sa se angajeze in experiente sexuale originale, scrie Le Monde.

Cartea descrie viata lui Mahatma Gandhi, parintele independentei Indiei, care este definit de o imagine dominata de existenta spartana si rezistenta la placerile terestre.

"Ghandi: Naked Ambition", recent publicata in Marea Britanie si curand disponibila si in India, face portretul omului privat Mahatma Gandhi pe baza propriilor scrieri si a marturiilor apropiatilor sai. Biografia risca sa dea nastere unor mari controverse intr-o tara in care chiar si la 60 de ani de la moarte Gandhi este considerat un sfant, scrie NewsIn.

Atitudinea severa a lui Gandhi cu privire la sexualitate este cunoscuta - in 1885 a scris despre dezgustul pe care l-a simtit dupa ce a avut o relatie fizica cu sotia sa Kasturba, la varsta de 15 ani, in timp ce tatal sau era pe moarte.

Mai tarziu, dupa ce a avut patru copii cu sotia sa, Gandhi a interzis cuplurilor casatorite care frecventau ashram-ul sau (loc de retragere colectiva unde discipolii se aduna in jurul propovaduitorului, n.r.) sa aiba relatii sexuale in timpul vizitei, explicandu-le ca ar trebui sa faca o baie rece daca simt nevoia de a se abandona placerilor sexuale.

"Unul dintre elementele suprinzatoare pe care le descoperi despre Gandhi este numarul de ocazii in care a scris despre sex. Observam ca a avut o sexualitate perfect normala in prima parte a vietii. Dar ceea ce m-a interesat a fost ca la un moment dat, in 1900, a decis ca ar fi o idee buna sa fie abstinent. Sase ani mai tarziu a facut un juramant si a pus in practica acest lucru", spune Jad Adams.

Istoricul britanic mai spune ca, in contradictie cu imaginea sa de ascet abstinent, in cea de-a doua jumatate a vietii Gandhi facea deseori baie cu tinere fete, se lasa masat de acestea si isi impartea deseori patul cu una sau mai multe dintre adeptele sale.

Potrivit istoricului, nu exista vreo proba ca Gandhi ar fi incalcat juramantul de abstinenta. Adams este e parere ca Gandhi astepta ca femeile sa il stimuleze din punct de vedere sexual pentru a-si putea demonstra rezistenta.

Citeste si:
10+ cele mai amuzante raspunsuri ale elevilor la testari
Elevii si-au pus imaginatia...

Manu Nayar, sora secretarei personale a lui Gandhi , a fost una dintre femeile sale, se arata in cartea britanicului. Si sotiile barbatilor care ii frecventau ashram-ul erau deseori invitate sa petreaca noaptea cu el, desi acestea nu aveau dreptul sa doarma alaturi de sotii lor.

Pana la asasinarea sa in 1948 viata sexuala a lui Gandhi a fost des comentata, dar dupa moartea acestuia detaliile cu privire la viata sa privata au lasat loc unei imagini de simbol national.

Mahatma Ghandi, obsedat sexual sau sfant?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.