Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko ar trebui trasa la raspundere penal pentru ca a abuzat de bugetul de stat, a declarat premierul Mikola Azarov, care a precizat ca fosta sefa a guvernului a provocat statului pierderi de peste 12 miliarde de dolari, relateaza presa ucraineana.

El a acuzat-o pe Timosenko si guvernul acesteia ca au produs statului pierderi de 12,5 miliarde de dolari.

"Actiunile guvernului precedent au produse pagube de peste 12 miliarde de dolari statului"
, a spus Azarov, precizand ca documentele de buget pe 2009 ar trebui examinate de autoritatile de resort, iar fostul premier si fostii oficiali guvernamentali ar trebui trasi la raspundere, relateaza NewsIn.

El a mai spus ca noul guvern va trebui sa ia 212 milioane de dolari din buget pentru a plati apartamente pe care Timosenko le-a dat ca parte a campaniei ei pentru prezidentiale. Potrivit lui Azarov, bugetul va trebui sa suporte si cheltuielile privatizarii esuate a portului Odessa.

Guvernul Timosenko, vizat de o ancheta pentru folosirea ilegala a 290 de milioane de dolari

De asemenea, procurorul de stat ucrainean a lansat miercuri o ancheta judiciara privind posibila utilizare frauduloasa a circa 290 de milioane de dolari, proveniti din vanzarea drepturilor de emisie de dioxid de carbon, de catre guvernul Iulia Timosenko.

Procuratura a anuntat intr-un comunicat ca 2,3 miliarde de hrivne (290 de milioane de dolari), primiti anul trecut din vanzarea emisiilor de dioxid de carbon, in baza acordului de la Kyodo, au fost folositi frauduloas de fostul guvern si de Ministerul de Finante, , relateaza Moscow Times.

"In consecinta, a fost lansata o ancheta judiciara pentru incalcarea legii bugetului si abuz in functie"
, se arata in comunicatul Parchetului, care nu mentioneaza numele lui Timosenko.

Actiunea a provocat "consecinte grave pentru interesele statului ucrainean", se adauga in text.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.