Fostul presedinte al Statelor Unite, George W. Bush, ar fi fost otravit la un summit G8 organizat in 2007 la Mecklenburg, in Germania, scrie sotia acestuia, Laura Bush, intr-o carte care urmeaza sa fie publicata in Statele Unite in luna mai.

Potrivit Laurei Bush, ea, sotul ei si mai multi membri ai delegatiei americane s-au imbolnavit in circumstante misterioase. Fostul presedinte a fost nevoit sa stea in pat in majoritatea timpului, dar o ancheta a Secret Service a fost inconcludenta, iar medicii au afirmat ca este posibil sa fi fost, totusi, un virus, relateaza Daily Mail, relateaza NewsIn.

La cel de al 33-lea summit G8, organizat in Germania, au mai participat fostul premier britanic Tony Blair, Gordon Brown, care era ministru de finante atunci, cancelarul german Angela Merkel, fostul presedinte rus Vladimir Putin si liderul francez Nicolas Sarkozy.

Rezultatul summitului, un comunicat privind schimbarea climatica, a fost umbrit de Sarkozy, care a parut beat in timpul unei declaratii de presa.

Dar Laura Bush vorbeste de evenimente mai grave, ce ar fi avut loc in culise la summitul respectiv.

Dupa ce intr-una dintre seri Blair si Bush au stat de vorba si au baut cate o bere, fostul lider de la Casa Alba s-a simtit rau si a fost nevoit sa isi anuleze participarea la o runda de discutii privind Africa.

In acelasi timp s-au imbolnavit mai multi membri importanti ai echipei americane, dar o ancheta a Secret Service s-a dovedit neconcludenta.
In perioada respectiva, Dan Bartlett, consilier la Casa Alba, a declarat ca Bush era imbracat si gata pentru reuniune cand i s-a facut rau si ca probabil a avut un "virus la stomac". Liderul american a reusit, totusi, sa aiba o prima intalnire cu omologul sau francez Nicolas Sarkozy, dar fara participarea presei.

Potrivit Daily Mail, este posibil ca presedintele american sa fi preferat sa ramana in spatele usilor inchise pentru ca si-a amintit ce a patit tatal sau in 1992. In timpul unei vizite in Japonia, George HW Bush, a fost filmat de televiziuni in timp ce a cazut de pe scaun si a vomat.

Citeste si:
Presedintele Iohannis, mesaj de condoleante omologului american la...
Presedintele Iohannis, mesaj...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.