Niciuna dintre institutiile reprezentative ale statului roman nu a primit o invitatie oficiala pentru a participa la parada militara de la Moscova, organizata la 9 mai, cand Rusia celebreaza 65 de ani de la incheierea celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Ministerul Apararii Nationale nu a primit pana la aceasta data vreo invitatie de a participa la parada militara de 9 mai de la Moscova, a declarat pentru NewsIn biroul de presa al institutiei, informeaza NewsIn.

De asemenea, nici la Presedintie nu s-a primit nicio invitatie in acest sens. Nu au fost adresate invitatii nici pe linie parlamentara, a confirmat pentru NewsIn conducerea celor doua camere ale Parlamentului. Ministerul de Externe nu are, de asemenea, cunostinta de existenta vreunei invitatii oficiale. Ambasada Rusiei la Bucuresti a evitat un raspuns direct, sugerand ca raspunsul sa fie cautat la institutiile abilitate din Romania.

In schimb, Regele Mihai I al Romaniei a fost invitat la parada organizata pe 9 mai la Moscova cu ocazia celeberarii a 65 de ani de la victoria impotriva fascismului, in calitate de fost comandant si Maresal al Armatei Romane, a declarat secretarul general al Casei Majestatii Sale, Constanta Iorga.

"Regele a fost invitat la Moscova de catre actualul presedinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, prin intermediul ambasadorului Rusiei in Romania, Alexander Churilin, in calitate de fost Comandant si Maresal al Armatei Romane de acum 65 de ani si fost sef al statului din acea perioada. Regele a mai fost invitat si in 2005, de presedintele de la acea vreme, Vladimir Putin, la aniversarea a 60 de ani de la terminarea celui de-al doilea Razboi Mondial. Majestatea Sa va fi insotit la toate evenimentele de Alteta Sa Regala, Principele Radu al Romaniei", a declarat Constanta Iorga.

Evenimentele organizate de Moscova cu ocazia Zilei Victoriei vor avea loc intre 7 si 10 mai.

La ceremonii sunt asteptati lideri din 40 de tari. De asemenea, 1.500 de veterani care locuiesc in Rusia si mai multe sute din strainatate vor asista la parada. Dupa Parada Victoriei, Dmitri Medvedev va organiza la Kremlin o receptie pentru veteranii de razboi si pentru liderii straini invitati.

Citeste si:
Sondaj INSCOP: Aproape 40% dintre români sunt de părere că Ucraina...
Sondaj INSCOP: Aproape 40%...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.