Curtea de Apel de la Chisinau a decis astazi sa interzica o manifestatie a minoritatilor sexuale ce urma sa aiba loc duminica, in Piata Marii Adunari Nationale, relateaza Unimedia.
Reprezentantii minoritatilor sexuale din Republica Moldova intentionau sa manifesteze in favoarea unei legi antidiscriminare.
Organizatorilor li s-a propus o solutie alternativa de a se reuni la Teatrul de Vara, in conditiile in care asociatii crestine si ONG-uri au anuntat ca vor organiza contramanifestatii, arata NewsIn. Reprezentantii GenderDOC-M s-au declarat nemultumiti de decizia instantei pe care intentioneaza sa o conteste la Curtea Suprema de Justitie.

GenderDoc-M a anuntat la 23 martie ca intentioneaza sa organizeze o actiune pasnica pentru sustinerea unei legi antidiscriminare in PMAN. Primaria Chisinaului a ezitat sa autorizeze manifestatia, primarul Dorin Chirtoaca declarand ca el nu este de acord cu o astfle de actiune, si ca va da un raspuns cu o zi inainte de miting.

Intre timp, Miscarea National Crestina a anuntat organizarea unei actiuni, preconizata pentru 2 mai, numita "Anti Gay-Pentru Normalitate".

In 26 aprilie, GenderDoc-M si coalitia nediscriminare au organizat un protest in fata primariei Chisinaului, solicitand ca autoritatile sa permita desfasurarea actiunii. Dorin Chirtoaca a declarat atunci pentru presa ca o decizie va fi luata de o instanta de judecata, explica NewsIn.

Minoritatile sexuale nu au reusit pana acum sa organizeze o actiune publica in Republica Moldova, dupa ce si anii precedenti actiunile de protest ale minoritatii sexuale au fost anulate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.