Zeci de eleve din provincia afgana Kunduz s-au imbolnavit in ultima saptamana, autoritatile suspectand ca este vorba despre o otravire in masa comisa de insurgenti, relateaza BBC News online, potrivit NewsIn.
Numai duminica s-au imbolnavit 13 fete, dupa doua incidente separate la inceputul saptamanii trecute, cand circa 70 de eleve s-au plans de ameteli si stari de voma. Autoritatile au demarat o ancheta.

Talibanii - care nu sunt de acord ca fetele sa frecventeze scolile - au negat ca ar fi implicati. Fetele au povestit ca au simtit un miros straniu in clasa inainte de a li se face rau, dar autoritatile spun ca inca nu au stabilit despre ce este vorba. Niciuna dintre fete nu este in stare grava.

In mai 2009, autoritatile au lansat o ancheta dupa ce 90 de eleve s-au imbolnavit in provincia Kapisa. Cu toate ca oficialii suspectau ca este vorba despre o otravire in masa, rezultete anchetei au fost neconcludente. In ultimii ani, atacurile asupra elevelor din Afganistan s-au intensificat, mai ales in sud si est.

Sub regimul taliban, fetele nu aveau voie sa se duca la scoala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.