Guvernul britanic i-a cerut scuze Papei pentru un memoriu oficial trimis suveranului, in care i se sugera sa lanseze o marca de prezervative intitulata Benedict sau sa bine-cuvanteze casatoriile intre personae de acelasi sex, cu ocazia vizitei sale in Marea Britanei, din toamna.

Toate aceastea in conditiile in care Vaticanul se opune ferm utilizarii prezervativelor si casatoriilor intre persoane de acelasi sex.Papa a mai primit propunerea de a lansa o linie telefonica speciala, destinata copiilor abuzati de catre preoti.

Documentul a fost redactat de catre echipa Biroului britanic pentru Afaceri Externe, care se ocupa de organizarea vizitei Papei in Marea Britanie, care va avea loc in luna septembrie.

Guvernul britanic si-a cerut scuze ieri seara fata de Papa, prin intermediul unui comunicat de presa in care se mai arata, printre altele ca, ideile vehiculate in acel memoriu sunt, “in mod evident apreciate gresit, naive si nerespectoase” si ca autorul documentului a fost retrogradat din functiile pe care le detinea in cadrul institutiei.

Potrivit TimesOnline.co.uk, Francis Campbell, ambasadorul britanic la Vatican s-a intalnit imediat ce a aflat de existenta documentului, cu oficialii Vaticanului, pentru a-si prezenta scuzele.

Vaticanul a comentat foarte putin cu privire la acest incident.

“Am luat la cunostinta faptul ca Biroul britanic pentru Afaceri Externe a facut o declaratie cu privire la aceasta chestiune. Nu vrem sa spunem mai mult, pentru ca nu vrem sa ruinam relatiile bune dintre guvernul britanic si Vatican”, a declarat parintele Federico Lombardi, purtatorul de cuvant al Papei.

Pe de alta parte, doi atei britanici au declarat recent, ca vor face tot posibilul ca Papa sa fie arestat atunci cand va veni in vizita in Marea Britanie, acuzand-ul de "crime impotriva umanitatii" pentru ca ar fi musamalizat abuzurile sexuale comise de oameni ai Bisericii Catolice impotriva minorilor. [Doi atei reputati cer arestarea Papei]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.