Norul de cenusa a afectat si activitatea Parlamentului European, alesii fiind in imposibilitatea de a ajunge la sedinta plenara de la Strasbourg.

Sedinta plenara a Parlamentului European de marti s-a desfasurat cu mari dificultati din cauza ca prea putiti parlamentari au reusit sa ajunga la Strasbourg, datorita traficului aerian.

Ordinea de zi a fost modificata din cauza perturbarilor traficului aerian, iar majoritatea dezbaterilor au fost amanate pentru viitoarea sesiune plenara, transmite Euractiv.

"Deputatii europeni sunt pe deplin constienti de consecintele dramatice ale norului de cenusa vulcanica. Mii de europeni au fost afectati in mod grav, repercusiunile asupra companiilor aeriene sunt devastatoare si multe locuri de munca din Europa sunt periclitate. De aceea, Parlamentul a decis organizarea unei dezbateri prioritare pe aceasta tema" , a declarat presedintele PE, Jerzy Buzek.

Sedinta plenara se va incheia mai devreme decat fusese initial prevazut si anume miercuri seara. Joi, Parlamentul nu va avea activitati oficiale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.