Doua trenuri care circulau pe ruta Roma-Civita, respectiv Castellana-Viterbo s-au ciocnit cu putin inainte de ora locala 7.00 (8.00 ora Romaniei), la La Celsa, la nord de capitala italiana.

Potrivit primelor informatii, unul dintre trenuri era oprit, din cauza unor probleme la sistemul de inchidere a usilor, cand a fost lovit in plin de un altul, care l-a ajuns din urma, relateaza La Repubblica, conform NewsIn.

Circa 50 de persoane sunt ranite si au fost transportate la spital, dar niciuna nu este in stare grava.

La fata locului au ajuns cinci echipaje de pompieri, carabinieri si Protectia Civila.

Ultimul vagon al trenului stationat a fost avariat si a iesit de pe sine, in timp ce primul vagon al trenului care era in miscare este lovit usor, ceea ce demonstreaza ca viteza cu care se misca era mica.

"A fost o tragedie evitata", au spus unele rude ale victimelor. "Logodnica mea era in trenul lovit. Era oprit in statie pentru ca avea o problema la usi si, deodata, a auzit o lovitura puternica (...). Dar cum este posibil ca in 2010 sa nu fie un sistem care sa semnaleze cand un tren este oprit pe sine?", a spus un martor.

Circulatia trenurilor a fost intrerupta intre Montebello si Piazzale Flaminio si au fost trimise 12 autobuze pentru a prelua fluxul de pasageri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.