Reteaua de socializare Facebook a fost acuzata ca ignora protectia copiilor, dupa ce, in ultimul an, au fost raportate de patru ori mai multe plangeri de hartuire, la care sunt supusi utilizatorii site-ului.

Potrivit Telegraph.co.uk Jim Gamble, ofiter de politie insarcinat cu protectia copiilor in mediul online, a declarat ca in ultima perioada, politistii au remarcat o crestere a plangerilor pe care le fac parintii sau copiii, cu privire la pedofili, hackeri sau alte personae rau-voitoare.

Politistii britanici acuza Facebook ca in ciuda acestei realitati, Facebook, care insista ca a pus la punct un foarte bun sistem intern de verificare a utilizatorilor, nu a raportat nici macar un pretins pedofil.

Gamble si-a aratat ingrijorarea fata de modul in care internetul “ii protejeaza” pe copii si sugereaza retelelor de socializare online sa ataseze si optiunea unui “buton de panica”, la profilele utilizatorilor, care ar face mai usoara detectarea pedofililor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.