Irakianul Ahmad Khalaf Chabib al-Doulaimi ar fi condus doua celule, dintre care una la Bucuresti, care se ocupau de finantarea al-Qaida din Europa. SUA au anuntat ca au blocat bunurile de pe teritoriul american ale teroristului.

Barbatul de 37 de ani isi desfasura activitatea sub 16 nume diferite. Potrivit trezoreriei americane, irakianul a reusit sa obtina cetatenia britanica si se afla in acest moment la Londra. Autoritatile americane ii interzic acestuia sa mai intre in legatura cu orice cetatean american si i-au blocat bunurile pe care le detine in SUA.

Potrivit AFP, incepand de la jumatatea lui 2007, barbatul s-a ocupat de o retea al-Qaida din Europa, formata din doua celule teroriste, dintre care una la Bucuresti, care finanta al-Qaida din Europa, gratie contrabandei cu tigari si cafea. Al-Doulaimi ar fi recrutat musulmani in Europa, pentru a-i pregati de lupta in Irak, arata NewsIn.

In 2006, acelasi barbat a fost intermediarul intre al-Qaida din Irak si membri din anturajul lui Osama ben Laden. Tot al-Doulaimi a fost cel care a facilitat transferul de fonduri catre un agent financiar al organizatiei teroriste, dar si persoana care a transmis o scrisoare din partea lui Ben Laden sefului retelei din Irak, Abu Ayyab al Masri.

In martie 2009, al-Dulaimi a trecut ilegal arme si explozibili din Siria in Irak, prin intermediul unei societati cu sediul in Marea Britanie, potrivit Trezoreriei americane. Mai mult, la sfarsitul anului 2008, teroristul a ajutat financiar familiile unor membri al-Qaida ucisi in Irak.

Trezoreria a mai anuntat sanctiuni dure si impotriva impotriva unui german de 25 de ani, Atilla Selek, pe care SUA il considera membru al-Qaida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.