Doua modele de port-bebe, comercializate si in Romania pe site-uri de profil la pretul de aproximativ 100 de lei, au fost retrase de pe piata in SUA, dupa ce compania producatoare a fost acuzata de neglijenta, in urma deceselor unor bebelusi.

Compania Infantino a retras de pe piata peste un milion de produse din modelele de port-bebe SlingRider (foto) si Wendy Bellissimo din SUA, Canada si Europa, oferind clientilor posibilitatea de a schimba aceste produse cu altele, potrivit CNN, citeaza NewsIn.

La inceputul lunii martie, Comisia americana pentru siguranta produselor a emis o avertizare cu privire la anumite modele de port-bebe, spunand ca au identificat 14 decese, majoritatea in randul bebelusilor sub patru luni, produse in timp ce acestia se aflau intr-un port-bebe. Doua mame din SUA acuza compania de neglijenta, deoarece bebelusii lor au decedat din cauza asfixierii in timp ce erau purtati intr-un model port-bebe produs de Infantino. Una dintre mame a intentat proces companiei in luna ianuarie, cerand daune de milioane de dolari.

Recent, si Canada a anuntat trei decese ale unor bebelusi purtati intr-un port-bebe Infantino.

Potrivit avertizarii, in primele luni de viata, bebelusii nu isi pot sustine capul, iar materialul din care este confectionat port-bebe-ul poate astupa gura si nasul bebelusului, impiedicandu-i respiratia, fara ca micutul sa se poata misca.

Infantino a anuntat recent ca recomanda clientilor sa nu mai foloseasca cele doua modele de port-bebe, dar nu si-a asumat responsabilitatea pentru decesele anuntate ca fiind provocate de produsele sale. Totodata, compania a anulat vanzarea a 14.000 de produse din Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.