Uniunea pentru o Miscare Populara (UMP), partidul presedintelui francez, Nicolas Sarkozy, a suferit o grea infrangere in alegerile regionale de duminica.

Conform BBC News, UMP, partid de dreapta, a castigat doar 35% din voturi, in timp ce partidul de opozitie, Alianta Socialista, a obtinut 52% din sufragii.

Premierul Francois Fillon a recunoscut infrangerea, admitand “succesul” stangii. Acesta se asteapta la o remaniere a cabinetului sau.

De asemenea, Frontul National, partidul de extrema dreapta a lui Jean-Marie Le Pen, a reusit sa obtina peste 9% din voturi, confirmandu-si revenirea pe scena politica.

Aceste alegeri sunt ultimul test electoral major in Franta inainte de alegerile prezidentiale din 2012.

Un sondaj a arata ca 57% dintre francezi ar dori sa vada o schimbare in politica guvernamentala dupa alegerile regionale. Mare parte dintre acestia sunt furiosi ca Sarkozy nu si-a indeplinit promisiunile electorale, de a imbogati oamenii obisnuiti si de a face Franta mai competitiva.

Prima infrangere a lui Sarkozy


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.