Vietnamul a inregistrat al doilea deces provocat de gripa aviara de la inceputul acestui an, fiind vorba despre o fetita de 3 ani, care a murit miercuri in Ho Chi Minh, a anuntat un responsabil medical.

Copilul a fost transferat la spitalul din capitala la 10 martie, suferind de o grava infectie pulmonara. Testul pentru H5N1 a iesit pozitiv la 15 martie, rezultat confirmat de alte doua teste, relateaza Le Figaro, conform NewsIn.

Vietnamul a inregistrat luna trecuta primul deces provocat de gripa aviara anul acesta, fiind vorba despre o femeie de 38 de ani, care a murit tot in sudul tarii.

Pana acum, Vietnamul a inregistrat 59 decese provocate de gripa aviara de la sfarsitul lui 2003, cand H5N1 a reaparut in Asia de Sud-Est. Vietnamul este cea mai afectata tara dupa Indonezia, potrivit OMS. In prezent, tara are focare de gripa aviara la pasari in sase provincii.

Presa internationala a relatat pe larg, marti, ca Romania a confirmat existenta unui focar de gripa aviara in satul Letea din judetul Tulcea, unde aproape 50 de pasari au fost gasite moarte la doua ferme. Testele de laborator au confirmat ca este vorba despre virusul de tip H5N1 inalt patogen. Toate pasarile din gospodarie au fost sacrificate, a fost instituita o zona de protectie pe o raza de sase kilometri si o zona de "risc ridicat" cu o raza de 20 de kilometri in jurul focarului.

Este primul caz confirmat de gripa aviara in Uniunea Europeana din martie 2009, cand virusul a fost depistat in Germania.

Gripa aviara se intoarce!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.