Mii de musulmani indonezieni radicali au manifestat duminica in intreaga tara impotriva vizitei presedintelui american Barack Obama in Indonezia, prevazuta pentru sfarsitul lunii.

Aproximativ 2.000 de manifestanti apartinand gruparii islamiste Hizbut Tahrir, care cere infiintarea unui califat in regiune, au manifestat la Makassar, in capitala insulei Sulawesi, relateaza NewsIn, citand AFP.

Scandand "Islamul unit nu va fi infrant. Sa-l respingem pe Obama", manifestantii au distrus copii ale drapelelor americane.
In orasul Solo, din centrul insulei Java, aproximativ 500 de membri ai gruparii islamiste au iesit pe strazi cu pancarte pe care era scris: "Expulzati-l pe Obama, liderilor colonizatorilor", sau "America...Adevaratii teroristi".

"Exista doua tipuri de vizitatori: buni si rai. Obama se afla printre cei rai. Chiar daca are culoarea pielii diferita de aceea a lui George W. Bush, el continua sa-i oprime pe musulmani", a declarat Nur Alam, purtatorul de cuvant al gruparii Hizbut Tahrir.

"El a crescut in Indonezia, dar acesta nu este un motiv pentru a nu-l respinge. Este un personaj crud, mainile sale sunt acoperite de sange", a adaugat el.

Gruparea Hizbut Tahrir, legala in Indonezia, este interzisa in mai multe tari din Orientul Mijlociu, unde a aparut, si in Asia Centrala.

Barack Obama si-a amanat pentru 21 martie vizita programata initial la 18 martie in Indonezia, care va continua cu o deplasare in Australia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.