Mai multe zeci de mii de persoane au protestat sambata, la Roma, fata de seful Guvernului italian Silvio Berlusconi, la apelul partidelor de opozitie.

Piazza del Popolo (Piata Poporului), loc traditional de manifestatii al opozitiei, era plina de oameni - 200.000 de persoane, potrivit organizatrilor, potrivit AFP, citata de NewsIn.

Multimea avea baloane de diferite culori: in culorile Italiei pentru Partidul Democrat (PR, principala formatiune de opozitie) a lui Pierluigi Bersani, rosii pentru CGIL (principalul sindicat), albe pentru Italia dei Valori (IdV) al fostului judecator anticoruptie Antonio Di Pietro.

Numerosi tineri aveau esarfe violet, culoarea anti-Berlusconi.

Manifestantii fluturau pancarte pe care scria "Basta" (Destul). Mai original, unul dintre protestatari a scris: "Alegatori ai PdL (partidul lui Berlusconi - n.red.), votati pentru Ali Baba, cel putin veti sti ca hotii sunt numai 40".

In aceasta tara in care fotbalul este sportul rege, unii au descoperit ca tin cu echipa britanica Manchester United, pentru ca a invins miercuri AC Milan, echipa lui Berlusconi.

"(La alegerile regionale din 28 si 29 martie - n.red.) vom spune ca este posibila o alta Italie, il vom combate pe Berlusconi", a declarat Bersani, din punctul de vedere al caruia "Berlusconi nu mai poate vorbi despre viitorul tarii".

"Agenda acestei tari este in mainile unei singure persoane, care face legile pentru el si pentru ai sai", a spus el, cerand ca "munca, invatamantul si sanatatea sa fie in centrul campaniei regionale".

Manifestantii au protestat fata de un decret pe care premierul l-a adoptat pentru a remedia o "adevarata confuzie", potrivit presedintelui Giorgio Napolitano, provocat de inregistrarea listelor pentru alegerile regionale din Lazio si Lombardia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.