Politia rusa, afectata de mai multe scandaluri in ultimele luni, este acum acuzata ca a ordonat unor soferi sa formeze un baraj rutier pentru a putea prinde un infractor.

O ancheta a fost deschisa pe tema acestui incident, produs saptamana trecuta la periferia Moscovei si care a fost dezvaluit printr-o inregistrare video pe internet, relateaza NewsIn, citand AFP.

Autorul inregistrarii, un sofer pe nume Stanislav Sutiaguin, scrie pe internet cum politia a incercat sa opreasca un infractor aflat intr-o masina, formand un "scut uman" din vehicule civile, printre care si al lui. El se afla la periferie vineri, cand membri ai politiei rutiere i-au facut semn sa opreasca si sa-si plaseze masina spre mijlocul drumului, fara sa coboare. Nu i s-a dat nicio explicatie.

Cateva secunde mai tarziu, presupusul infractor a trecut cu viteza pe acolo, avariind masina lui Sutiaguin, dar si altele. Intr-una dintre masini se afla o femeie insarcinata, a spus barbatul, relateaza NewsIn.

Politistii le-au spus apoi soferilor ca nu vor primi nicio compensatie, avand in vedere ca infractorul a reusit sa scape.

"Vietile noastre chiar nu valoreaza nimic in tara noastra", s-a intrebat el.

"Cinismul si inconstienta acestor responsabili pun vietile oamenilor in pericol", a spus indignat un deputat al partidului la putere, Rusia unita. Mai multi parlamentari au cerut oficial politiei sa dea explicatii.

Comitetul de ancheta al Parchetului a spus miercuri ca are loc o "evaluare legala a actiunilor politiei".

Acest nou scandal vine la o luna dupa ce presedintele Dmitri Medvedev a ordonat o ampla reforma in Ministerul de Interne, dupa o serie de scandaluri ce au vizat politisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.