Italia se confrunta in continuare cu un val de intemperii, cu ninsori abundente in nord si ploi puternice in sud, care au antrenat inundatii si alunecari de teren, precum si inchiderea aeroportului Bologna.

In Calabria (sudul tarii), provincia Catanzaro a fost victima inundatiilor dupa ploile intense care au cazut toata noaptea. Inundatii s-au inregistrat si in Vallo di Diano, la sud de Salerno, unde a plouat fara intrerupere de 24 de ore, relateaza NewsIn, citand AFP.

La Mili, in apropiere de Messina, in Sicilia, un torent de noroi a ajuns la cateva locuinte, provocand ranire usoara a unei persoane. "Situatia este grava, dar ce este mai rau a trecut", a declarat primarul localitatii Messina, Giuseppe Buzzanca, subliniind ca "in cursul noptii (de marti spre miercuri - n.red.) au cazut peste 100 de litri pe metru patrat".

In largul Tarente (sudul tarii), un cargo de 123 de metri, cu 19 persoane la bord, a esuat dupa ce mai multe rafale puternice de vant i-au rupt paramele. Garda de Coasta ar urma sa organizeze o operatiune de remorcare pentru a-l aduce intr-un port sigur cat mai repede.

Ploi puternice sunt prevazute in continuare pentru miercuri in Calabria, Basilicata si Puglia.

In centrul tarii, ninsorile abundente au dus miercuri dimineata la inchiderea aeroportului Marconi din Bologna. In nord, Venetia se confrunta de miercuri dimineata cu intensificari ale vantului, ce atinge viteze de pana la 80 de kilometri pe ora si cu zapada.

In noaptea de marti spre miercuri, mai multe sute de persoane au fost blocate de zapada pe autostrada Roma-Aquila.

Si in Umbria, 100 de soferi blocati au fost nevoiti sa isi abandoneze masinile si sa petreaca noaptea intr-un hotel. La Ancona, circulatia era perturbata si mai multe scoli vor ramane inchise.

In Liguria, regiune afectata de ninsori puternice, societatea care gestioneaza autostrada A6 a organizat un serviciu de escorta a camioanelor. Vantul puternic a rupt mai multi copaci, intrerupand temporar circulatia pe mai multr axe.

Citeste si:
Vortex polar în Europa. O zonă în care nu a mai nins de 100 de ani,...
Vortex polar în Europa. O...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.