Douazeci si patru de persoane au fost ucise si alte 60 ranite diminica, in numeroase atacuri cu bomba si obuze de mortiera in Irak, unde alegatorii sunt chemati la urne pentru scrutinul legislativ, relateaza AFP.
12 persoane au murit si alte zece au fost ranite in urma prabusirii unui imobil dupa o explozie in cartierul Our, din nordul Bagdadului, iar patru persoane au murit si alte opt au fost ranite in prabusirea unui alt imobil, tot prin detonarea unei bombe, in sudul capitalei.

Mai mult de 60 de obuze de mortiera au fost lansate in diverse cartiere, mai ales in Zona Verde, sector ultraprotejat din Bagdad, unde se afla cladirile oficiale si ambasade. Atacurile s-au soldat cu patru morti. Alte patru persoane au murit in diverse atacuri in Bagdad, iar 40 au fost ranite.

La 100 kilometri nord de capitala, trei persoane au fost ranite de o bomba amplasata pe un drum, iar alte cinci bombe au explodat in acelasi moment langa cinci birouri de vot din Baaquva, 60 kilometri nord de Bagdad.

La Mossul, doua bombe au explodat, dar nu au facut victime, ca si in provincia sunnita Al-Anbar, unde au fost lansate obuze asupra Ramadi si Fallujah


[Irakienii care vor vota duminica sunt amenintati cu moartea de catre Al-Qaida]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.