Liderul antieuropenilor britanici din PE, Nigel Farage, a provocat un scandal miercuri, insultandu-l pe presedintele UE Herman Van Rompuy cu ocazia primei sale aparitii in fata eurodeputatilor.

"Nu vreau sa fiu nepoliticos, dar ai carisma unei carpe ude de sters pe jos si fizicul unui mic angajat de banca", a strigat Farage, care a fost huiduit de colegii prezenti, relateaza NewsIn, citand AFP.

"Cine esti dumneata? Nu am auzit vorbindu-se de dumneata vreodata, nimeni din Europa nu a auzit de dumneata", a mai spus el. "Vii din Belgia, care este o non-tara", a mai strigat eurodeputatul.

"Insa simt ca esti competent, capabil si periculos", a precizat el, dand exemplul Greciei, cu dificultatile sale financiare, "care a fost redusa la aproape un protectorat de cand ai preluat puterea".

In replica, presedintele PE, Jerzy Buzek, a spus ca "astfel de atacuri personale nu sunt tolerate" in aceasta incinta, iar liderul grupului socialist, Martin Schulz, i-a cerut lui Farage sa renunte la mandat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.