Rusia va urmari evolutiile din dosarul scutului american antiracheta si va purta un dialog strans atat cu SUA, cat si cu Bucurestiul si orice alta capitala europeana ar dori sa se implice in apararea antiracheta, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Andrei Nesterenko.

Rusia va urmari in continuare evolutia acestor subiecte, din punct de vedere al asigurarii securitatii sale nationale, si va purta un dialog strans atat cu Statele Unite, cat si cu Bucurestiul si orice alta capitala europeana ce ar dori sa participe la "jocurile defel nepericuloase in domeniul antiracheta", a spus Nesterenko, citat de corespondentul RRA la Moscova, conform NewsIn.

Rusia, a spus Andrei Nesterenko, a subliniat in repetate randuri ca o reactie pripita la posibilele amenintari cu rachete nu va rezolva aceasta problema, ci poate doar sa agraveze proliferarea armamentelor cu rachete, care reprezinta o problema reala.

El a reiterat pozitia cunoscuta a Moscovei, conform careia este necesara mai intai o analizare amanuntita a acestor amenintari si numai dupa aceea, in baza ei, sa se decida ce masuri trebuie luate si impotriva cui. Prioritare trebuie sa fie, in opinia Moscovei, masurile politico-diplomatice, mai ales in conditiile in care in prezent nu exista amenintari reale cu rachete la adresa Europei si a SUA, potrivit RADOR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.