Subsecretarul de stat italian pentru economie Nicola Cosentino, deputat de centru-dreapta, care este vizat de un mandat de arestare pentru complicitate cu mafia, si-a prezentat ieri demisia, refuzata de Silvio Berlusconi, relateaza AFP.
"Vreau sa evit orice instrumentalizare in vederea campaniei electorale" pentru alegerile regionale de la sfarsitul lunii martie, a declarat Cosentino, potrivit site-ului saptamanalului L'Espresso, citat de NewsIn.

"Desi apreciez motivele sale nobile (...), nu pot decat sa il invit sa isi continuare munca in interesul partidului si tarii, refuzandu-i demisia", a declarat seful Guvernului joi seara, intr-un comunicat.

Anuntul demisiei lui Cosentino a intervenit dupa un acord intre partidul lui Silvio Berlusconi, Poporul Libertatii (PdL) si Uniunea de Centru pentru candidaturile la alegerile regionale din Campagna (regiunea Napoli).

Acest acord prevede, printre altele, ca PdL va sustine candidatura lui Domenico Zinzi (centru) in provincia Caserta, careia Cosentino si aliatii sai au incercat sa i se opuna cu orice pret.

Cosentina, care pana in urma cu cateva luni era considerat candidat potential la presedintia din Campagna, este acuzat ca ar fi ajutat din anii '90 mafia napolitana, Camorra, dar in decembrie Camera Deputatilor a respins o cerere de arest a Parchetului din Napoli.

Cu aceasta ocazie, presedintele camerei Deputatilor, Gianfranco Fini, a apreciat ca o eventuala candidatura a lui Cosentino la functia de guvernator al Campagna "nu se mai numara printre lucrurile considerate posibile" si a calificat-o in repetate randuri drept "inoportuna".

Berlusconi a declarat joi, intr-un interviu acordat mai multa agentii de presa, ca "autorii de delicte nu pot pretinde sa ramana membrii" au unui partid politic si nici sa figureze pe listele electorale.

De altfel, seful Guvernului a anuntat ca va prezenta in curand o lege pentru consolidarea sanctiunilor pentru coruptie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.