Mii de functionari greci au raspuns miercuri la apelul de greva al sindicatului Adedy, pentru a protesta fata de masurile de austeritate salariala prevazute de Guvernul socialist, pentru a scoate tara din criza financiara.

Adedy le-a cerut membrilor sau sa se mobilizeze impotriva "sacrificiilor injuste si ineficiente" ale planului de iesire din criza al Guvernului, care prevede o scadere a salariilor reale ale functionarilor, oprirea angajarilor si eliminarea privilegiilor fiscal, relateaza NewsIn, citand AFP.

Greva vizeaza angajatii din ministere, Fisc, prefecturi, administratii locale si invatamant. Controlorii de trafic aerian s-au alaturat grevei, astfel incat nu au existat zboruri in Grecia miercuri. Cele doua mari companii aviatice elene, Olympic Air si Aegean, si-au anulat si ele toate zborurile miercuri.

MAE precizeaza ca punctele de trecere la frontiera din nordul Greciei sunt afectate, in continuare, intr-o masura mai redusa, de inchiderea frontierelor, ca urmare a actiunilor de protest ale fermierilor locali. Astfel, punctul de frontiera Promahonas este deschis pentru autoturisme si autocare, insa este inchis pentru camioane si TIR-uri.

In acelasi timp, la Exohi circulatia este deschisa pentru traficul oricarui vehicul, insa este ingreunata datorita conditiile meteorologice. Pe de alta parte, la Evzoni, Ormenio, Doirani si Kipi Evros frontiera este deschisa.

Greva Adedy nu vizeaza si transportul urban.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.