Al-Qaida le-a cerut sustinatorilor ei sa atace "peste tot interesele americane si ale cruciatilor", potrivit unui mesaj al retelei din Yemen

"Proclamati jihadul. Interesele americane si ale cruciatilor sunt peste tot si agentii lor circula peste tot. Atacati si eliminati cat de multi inamici puteti", a cerut Said al-Chehri, relateaza AFP.

Numarul doi a atacat si familia regala a Arabiei Saudite pentru participarea ei in lupta impotriva al-Qaida.

"Acesti criminali, clanul Al-Saud, sunt cei care duc razboiul impotriva musulmanilor, in locul sionistilor si cruciatilor", a spus responsabilul terorist. "Repet ceea ce a spus seicul Osama ben Laden: nu puteti visa la securitate, atat timp cat ea nu este o realitate in Palestina", a subliniat acesta, adresandu-se SUA.

La 24 ianuarie, Ben Laden a precizat ca "Statele Unite nu pot aspira la securitate inaintea ca ea sa devina o realitate in Palestina. Este nedrept sa aveti o viata linistita, atat timp cat fratii nostri din Gaza traiesc in cele mai grele conditii".

intre timp, Al-Qaida vrea sa preia controlul asupra unei stramtori strategice dintre Marea Rosie si Golful Aden, Bab al-Mandeb, care separa Yemenul de Cornul Africii, a declarat numarul doi al retelei din Yemen, intr-un mesaj transmis ieri, citeaza AFP.

"Daca reusim sa preluam controlul asupra stramtorii Bab al-Mandeb si sa o aducem sub islam, ar fi o victorie zdrobitoare". In acel moment, stramtoarea ar fi inchisa si latul s-ar strange in jurul evreilor, pentru ca prin aceasta stramtoare America le furnizeaza sustinerea, prin Marea Rosie", a adaugat numarul doi al retelei din peninsula arabael.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.