O puternica explozie s-a produs duminica spre pranz intr-o centrala electrica ce urma sa fie data in functiune in Connecticut, in nord-estul Statelor Unite.

Explozia s-a produs la ora locala 11.25 (18.25, ora Romaniei) intr-o uzina din complexul "Kleen Energy" si a fost atat de puternica, incat s-a resimtit pe o raza de 15 kilometri. Oamenii au crezut ca e cutremur. Un martor ocular a relatat ca a vazut "cadavre aproape peste tot".

Cel putin cinci persoane au murit si 12 sunt ranite, a anuntat primarul orasului, Sebastian Giuliano.

Uzina era in constructie si nu fusese data in folosinta. Pe santier lucrau intre 50 si 100 de persoane, potrivit diverselor surse, transmite AFP, potrivit NewsIn.

Cauzele exploziei, care, potrivit unor surse, ar fi fost provocata de o scurgere de gaz, nu sunt cunoscute inca.

Potrivit mai multor surse, instalatia care a explodat este o centrala electrica alimentata cu gaz, cu o putere de 620 de megawati care urma sa intre in functiune in cateva saptamani.

Politia locala a declarat pentru AFP ca persoanele prezente in momentul exploziei - peste 100, potrivit unor martori - faceau teste in vederea punerii in serviciu a centralei.

Uzina se afla la iesirea din Middletown, un oras cu 43.000 de locuitori, situat la 170 de kilometri nord-est de New York, pe malul fluviului Connecticut si in proximitatea unor locuinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.