Piratii somalezi ce au capturat vasul Asian Glory, la bordul caruia se afla si doi romani, ar fi cerut o rascumparare record de 15 milioane de dolari,iar pentru St James Park, alta nava cu romani la bord, trei milioane, au declarat surse din serviciile de informatii ucrainene.

Asian Glory, vas sub pavilion britanic care transporta masini din singapore la Jeddah, in Arabia Saudita, a fost capturata in 1 ianuarie, la circa 600 de mile est de coasta somaleza. La bordul navei s-ar fi aflat pana la 4.000 de automobile, potrivit Sofia News Agency, conform NewsIn.

Cealalta nava sub pavilion britanic cu doi romana la bord, St. James Park, a fost capturata la sfarsitul lunii decembrie in Golful Aden. St James Park ar fi transportat produse chimice si are la bord 26 de membri ai echipajului - bulgari, filipinezi, georgieni, indieni, polonezi, romani, rusi, turci si ucraineni.

Compania britanica Zodiac, ce detine ambele vase, afirma ca nu exista nicio legatura intre cele doua atacuri.

Desi pozitia navelor este cunoscuta, expertii avertizeaza ca eliberarea ostaticilor ar fi imposibila fara pierderi de vieti omenesti.

In trecut au fost platite rascumparari de milioane de dolari au fost platite pentru navele capturate.

Luni noapte, un vas elen capturat in luna noiembrie, la bordul caruia se afla un roman, a fost eliberat, dupa plata unei rascumparari de doua-trei milioane de euro. [Piratii somalezi au eliberat un vas grecesc, la bordul caruia se afla si un roman]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.