Cand vine vorba de performantele ecologice, Romania sta mai bine la ecologie decat SUA, Olanda sau Slovenia, insa este depasita de Ungaria, Buthan sau Panama , conform unui studiu.

Studiul se numeste 2010 Environmental Performance Index (EPI) si include 163 de state.

Potrivit Realitatea TV, Islanda ocupa primul loc in lume in ceea ce priveste politicile de controlare a poluarii si cele de exploatare rationala a resurselor naturale.

EPI clasifica performantele ecologice in functie de 25 de parametri printre care se numara: bunastarea mediului, calitatea aerului, managementul resurselor acvatice, biodoversitate, habitat, paduri, fond piscicol, agricultura si schimbari climatice.

Cu un scor de 67 de puncte dintr-un total de 100, Romania se afla in prima parte a clasamentului. Punctele forte ale tarii sunt padurile, unde inregistreaza un punctaj maxim (100 de puncte).

In top, Romania ocupa locul 45 si devanseaza state precum SUA (locul 61), Olanda (locul 47) si Slovenia (locul 55), dar este depasita de Ungaria, Buthan, Panama, Cuba si Chile.

Mai multe informatii gasiti in Realitatea TV.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.