Functionarii rusi care au acces la informatii ce tin de secretul de stat vor trebui de acum sa se supuna unui test cu detectorul de minciuni, a anuntat luni presedintele comisiei pentru securitate din Camera inferioara a Parlamentului.

"Sper ca acest lucru se va realiza anul acesta", a spus el, vorbind despre proiectul de lege in pregatire in Duma, relateaza NewsIn, citand AFP.

Mai sunt necesare puneri la punct inainte de adoptarea unui text, avand in vedere complexitatea subiectului, ce necesita o verificare aprofundata, a explicat el.

In stadiul actual, documentul prevede testarea persoanelor care au acces la informatii ce tin de secretul de stat, securitate si aparare. Detectorul de minciuni ar putea fi folosit si pentru verificari in cadrul anchetelor interne.

Un detector de minciuni este un aparat care masoara reactiile psihologice ale unei persoane, pentru a stabili daca aceasta spune adevarul. Minciuna provoaca o reactie emotionala, insotita de manifestatii ce pot fi masurate.

Fiabilitatea rezultatelor acestor teste este de 95-97%, a declarat seful departamentului specializat in cercetari psihologice din Ministerul rus de Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.