Libia a semnat vineri un contract in valoare de 1,3 miliarde de euro pentru cumpararea de arme de la Rusia, a declarat sambata premierul rus Vladimir Putin, citat de agentiile ruse RIA Novosti si Interfax, transmite AFP.

"Ieri (vineri - n.red.), un contract de 1,3 miliarde de euro a fost semnat. Nu este vorba despre arme de foc", a declarat Putin in cursul unei intalniri cu directorul uzinei Ijmach, care produce pusti de asalt Kalasnikov, scrie NewsIn.

La inceputul saptamanii, oficialii rusi au anuntat ca sunt in curs la Moscova negocieri cu ministrul libian al apararii, Youn?s Jaber, pentru vanzarea de arme ruse.

Putin nu a precizat despre ce fel de arme si de echipamente militare a cumparat Tripoli.

Dar o sursa diplomatica rusa a declarat marti pentru Interfax ca Libia vrea sa cumpere 20 de avioane de lupta, cel putin doua sisteme de aparare antiaeriana S-300, cateva zeci de tancuri T-90C si alte arme.

Cele doua tari au avut relatii stranse in timpul Razboiului Rece.

Intre 1981 si 1985, Uniunea Sovietica a furnizat Tripoli circa 350 de avioane de lupta, in special 130 de MIG-23, 70 de MIG-21, sase bombardiere Su-24 si sase bombardiere supersonice Tu-22.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.