Guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger a sugerat ca statul condus de el si-ar putea reduce cheltuielile prin trimiterea detinutilor fara documente in inchisorile speciale din Mexic.

In observatiile facute in timpul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri, guvernatorul Californiei a sugerat ca aceste inchisori ar fi special construite, informeaza BBC News.

Anul trecut, dupa ce a izbucnit o revolta intr-o inchisoare, autoritatile au ordonat sa se elaboreze un plan pentru a elibera 40.000 din cei 150.000 de detinuti cu sentinte de pana la 2 ani.

Schwarzenegger a declarat ca toate costurile de constructie si functionare a puscariilor in Mexic ar fi de doua ori mai scazute decat daca s-ar afla in California. "Cred ca putem sa economisim foarte mult daca am duce de aici in Mexic, de exemplu, o parte din cei 20.000 de infractori care sunt imigranti ilegali", a explicat Schwarzenegger, care a precizat ca statul sau va plati constructia inchisorilor speciale din Mexic, dar vor fi costuri incomparabil mai mici decat daca detinutii ar ramane in California. El a mai adaugat ca si sectorul privat trebuie sa se implice in aceasta actiune.

Statul are unul dintre cele mai aglomerate si subfinantate sisteme penitenciare din Statele Unite.

La inceputul lunii, Schwarzenegger a declarat "situatie de urgenta fiscala", anuntand ca este necesara o scadere severa a costurilor pentru a diminua deficitul de 19,9 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.