Traian Basescu nu ar trebui sa viziteze R. Moldova in actuala situatie, a declarat marti fostul lider al regimului comunist de la Chisinau, Vladimir Voronin, cu privire la vizita oficiala a presedintelui roman, care urmeaza sa inceapa miercuri, relateaza UNIMEDIA.

Declaratiile lui Vladimir Voronin sugereaza ca vizita lui Traian Basescu la Chisinau nu este de dorit in acest moment.

UNIMEDIA aminteste ca seful statului roman a fost invitat la Chisinau de presedintele interimar, Mihai Ghimpu, in urma cu cateva saptamani.

Potrivit serviciului de presa al presedintiei R. Moldova, Traian Basescu va fi insotit la Chisinau de o delegatie numeroasa, printre care ministrul de interne, Vasile Blaga, Adriean Videanu, ministrul economiei, comertului si mediului de afaceri, Teodor Baconschi, ministrul afacerilor externe, Radu Berceanu, ministrul transporturilor si infrastructurii, Elena Udrea, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Catalin Predoiu, ministrul justitiei.

Ultima data Traian Basescu a fost la Chisinau in luna august 2008 si a avut o intrevedere cu presedintele Vladimir Voronin. Vizita in Republica Moldova a facut parte din turneul lui Basescu in Ucraina, Republica Moldova, Azerbaidjan, Georgia si Turcia. Subiectul principal al discutiilor l-a constituit conflictul armat din Georgia si consecintele acestuia in plan regional, transmite NewsIn.

Voronin a lansat o serie de atacuri dure la adresa Romaniei, acuzand Bucurestiul pentru evenimentele postelectorale din aprilie 2009. El a decis atunci expulzarea fostului ambasador al Romaniei la Chisinau, Filip Teoderescu, precum si introducerea vizelor pentru cetatenii romani care doreau sa ajunga in Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.