Ploile torentiale si rafalele puternice de vant au afectat joi California pentru a patra zi consecutiv, iar autoritatile au emis avertismente de tornade,inundatii si alunecari de teren in zonele afectate anul trecut de incendii de vegetatie si au ordonat evacuarea a circa 800 de case.

Ordinul vizand locuinte din suburbiile Los Angelesului a intervenit in conditiile in care o a patra furtuna a afectat saptamana aceasta regiunea, provocand pene de curent si haos in reteaua de transport. Aproximativ 25% dintre locuitori au refuzat, insa, sa isi pasaseasca locuintele.

"Departamentul de pompieri din Los Angeles anticipeaza ca este probabil sa aiba loc astazi (joi - n.red.) alunecari semnificative de teren", a declarat seful pompierilor din regiune, John Tripp, transmite AFP, citata de NewsIn.

Circa 3.000 de locuinte din Los Angeles au ramas fara curent electric miercuri noapte, din cauza intemperiilor, a anuntat Departamentul pentru apa si electricitate.

O atentionare de inundatii urma sa ramana in vigoare pana joi noapte, au declarat autoritatile.

Compania aeriana Sothwest Airlines a suspendat cursele catre si dinspre aeroporturile din Los Angeles, din cauza vantului puternic.

Miercuri, doua avioane ale companiei au fost lovite de fulger, dar au aterizat in siguranta. Furtuna a provocat valuri mari pe plajele din sudul Californiei, dintre care mai multe au fost inchise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.