Parlamentul European a aprobat in principiu 25 dintre cei 26 de comisari desemnati ai echipei viitoare a lui Jose Manuel Barroso, deschizand calea catre investirea viitoarei CE, a anuntat presedintia PE.

Potrivit AFP, citata de NewsIn, votul oficial de aprobare a Comisiei Barroso II de catre europarlamentari va avea loc in 9 februarie.

Pana atunci, europarlamentarii urmeaza sa audieze, in principiu in 3 februarie, al 26-lea si ultimul comisar desemnat, cel al Bulgariei, Kristalina Gheorghieva, care o inlocuieste pe Rumiana Jeleva, nevoita sa renunte la candidatura. [Scandal in jurul comisarului nominalizat de Bulgaria]

Noul comisar bulgar desemnat, Kristalina Gheorghieva, s-a declarat satisfacuta de viitorul sau portofoliu, al Ajutorului umanitar, si se considera foarte bine pregatita pentru aceasta sarcina, informeaza Sofia News Agency.

"Am fost foarte norocoasa sa obtin unul dintre portofoliile pentru care pot sa spun ca sunt foarte bine pregatita", a declarat Gheorghieva, in prezent vicepresedinte al Bancii Mondiale, intr-un interviu pentru Deutsche Welle.

"Banca Mondiala nu se ocupa de probleme legate de ajutor umanitar, dar coopereaza foarte strans cu organizatii care se ocupa - ONU, Comisia Europeana, Crucea Rosie. Am lucrat in puncte fierbinti din lume si consider aceste subiecte mult mai familiare decat multe alte divizii ale Comisiei", a adaugat ea.

Intrebata cum se simte sa paraseasca Banca Mondiala, unde si-a construit o cariera de succes in ultimii 18 ani, Gheorghieva a afirmat ca are sentimente contradictorii, dar ca este convinsa ca noua sa functie ii va oferi o noua energie.

Joi dimineata, presedintele PE, Jerzy Buzek, a primit ultima dintre cele 25 de scrisori ale comisiilor parlamentare care au audiat comisarii desemnati.

Potrivit purtatoarei de cuvant a lui Buzek, toate comisiile au dat avize favorabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.