Presedintele Partidului Democrat din R. Moldova, Marian Lupu, a declarat ca vrea mentinerea sintagmei "limba moldoveneasca" in Constitutie, cu conditia ca in paranteze sa se precizeze ca aceasta este identica cu limba romana.
Lupu a lansat aceasta propunere in contextul initiativei presedintelui interimar al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu, care prevede ca limba romana sa fie declarata, prin Constitutie, limba de stat.

"Cred ca in problema limbii trebuie sa evitam orice risc de divizare a societatii si sa incercam sa combinam adevarul stiintific cu aspectele politice, ca sa coagulam societatea in jurul ideii de <<statalitate>>. Cred ca acum categoric nu trebuie sa atingem chestiunea limbii", a declarat Lupu, potrivit publicatiei Jurnal.md, citata de NewsIn.

"Trecem prin procese complexe, formate de-a lungul secolelor si problemele cum ar fi cea a limbii, nu pot fi rezolvate printr-o taietura de sabie", a spus Lupu, precizand ca prioritatea actualei guvernarii nu este neaparat problema limbii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.