Rusia vede reglementarea problemei transnistrene prin adoptarea unui statut special pentru regiune, cu respectarea integritatii teritoriale si a neutralitatii Republicii Moldova, a declarat miercuri, la Chisinau, Grigorii Karasin, viceministrul rus de Externe, relateaza Jurnal.md, potrivit NewsIn.
Karasin, care a avut o intalnire cu vicepremierul moldovean pentru reintegrare, Victor Osipov, a tinut sa sublinieze importanta promovarii consecvente a masurilor de intarire a increderii si de consolidare a legaturilor dintre ambele maluri ale Nistrului. Diplomatul rus s-a pronuntat in favoarea continuarii consultarilor moldo-ruse la diverse pe marginea problemelor legate de reglementarea conflictului transnistrean.

La randul sau, Victor Osipov a mentionat ca Guvernul de la Chisinau sustine doua obiective prioritare in ceea ce priveste reglementarea conflictului transnistrean: elaborarea unei solutii politice viabile pentru reintegrarea tarii si promovarea consecventa a masurilor de intarire a increderii si sprijinire a populatiei din regiune.

Osipov a apreciat disponibilitatea Federatiei Ruse de a sprijini eforturile vizand solutionarea problemei transnistrene in baza respectarii suveranitatii si integritatii teritoriale a Republicii Moldova. El a pledat pentru continuarea dialogului dintre Chisinau si Tiraspol la nivelul reprezentantilor politici, impulsionarea activitatii grupurilor de lucru pentru intarirea increderii si relansarea cat mai rapida a negocierilor in formatul "5+2".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.