O replica puternica, de 6,1 grade, la seismul din 12 ianuarie s-a produs ieri in Haiti, la 60 de kilometri de capitala Port-au-Prince, anunta USGS, potrivit NewsIn.

Cutremurul a fost de 6,1 grade pe scara magnitudinii de moment, iar epicentrul a fost la o adancime de 9,9 kilometri. Seismul s-a produs la ora locala 11.03 (8.03 ora Romaniei). [Marturii din infern: "Traieste?" - intrebarea care strabate Haiti]

Haiti a fost afectat in 12 ianuarie de un cutremur cu magnitudinea 7, care a provocat moartea a cel putin 75.000 de persoane si ranirea altor 250.000. De asemenea, circa un milion de persoane au ramas fara adapost. [Bilant cutremurator in Haiti: 75.000 de morti]

Pentru a masura puterea unui cutremur, institutul american USGS foloseste "magnitudinea de moment", o scara deschisa pe care un seism ce atinge magnitudinea de cel putin 6 este considerat puternic.

Vezi aici cum poti sa ajuti victimele dezastrului din Haiti!

Mai multe detalii despre dezastrul din Haiti gasiti aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.