Ministerul roman de Externe a anuntat ca cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in scop turistic in Turcia nu mai au nevoie de viza de intrare pe teritoriul acestui stat, dar obligativitatea se mentine pentru transportatorii auto, pentru studii, munca sau formare profesionala.
Ministerul roman atrage atentia ca perioada legala de sedere fara viza este de pana la 90 de zile. Transportatorii autopot intra in Turcia doar dupa ce au obtinut, in prealabil, viza de intrare in acest sens de la Ambasada Turciei in Romania.

Institutia recomanda cu insistenta cetatenilor romani sa nu plece la drum in afara granitelor Romaniei fara a avea incheiate asigurarea medicala, de viata si de calatorie si aminteste ca intrarea in Turcia se face doar pe baza pasaportului.

Totodata, MAE ii sfatuieste pe romanii care doresc sa calatoreasca in Turcia sa detina, pe langa pasaport, si cartea de identitate, care contine date suplimentare de identificare. Au existat cazuri in care cetateni romani aflati pe teritoriul Republicii Turcia au fost retinuti de politia locala din cauza unor coincidente de nume cu cel al unor persoane care au comis infractiuni pe teritoriul acestui stat, detaliaza ministerul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.