Cardinalul ceh Miloslav Vlk, arhiepiscop de Praga si primat al Boemiei, a avertizat in legatura cu pericolul unei 'islamizari' a Europei, care isi reneaga radacinele crestine.

Potrivit cotidianului Gardianul, care citeaza AFP, cardinalul Miroslav Vlk a afirmat intr-un interviu publicat pe www.kardinal.cz ca este nevoie ca europenii crestini “sa se trezeasca”, pentru ca sa nu aiba loc o islamizare a vietii. “Daca relatia Europei cu propriile sale radacini nu se va schimba, Europa se va islamiza’, considera arhiepiscopul de Praga.

'Intrucat viata europenilor este sistematic lipsita de continut crestin, se creeaza un vid pe care musulmanii il umplu cu mare usurinta', a mai adaugat cardinalul ceh.

El crede ca Europa "si-a renegat radacinele crestine ce i-ar fi putut da forta sa infrunte pericolul de a fi 'cucerita' de musulmani", mai ales ca in ziua de astazi lupta se poarta cu “cu arme spirituale, pe care Europa nu le poseda in timp ce musulmanii sunt indreptati catre perfectiune”.

Alte detalii gasiti in Gardianul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.