Un atac armat asupra Iranului ar insemna o catastrofa pentru intreaga lume, a declarat marti ministrul italian de externe, Franco Frattini.

"Chiar si simpla idee de a lansa un atac impotriva Iranului ar fi catastrofala pentru intreaga lume", a afirmat el, intr-un interviu acordat postului de televiziune Sky TG24, citat de RIA Novosti, conform NewsIn.

In ceea ce priveste solutiile pentru rezolvarea dosarului nuclear iranian, seful diplomatiei italiene a sustinut fara rezerve pozitia Washingtonului in aceasta problema. "Strategia presedintelui Obama care consta in a pastra usa deschisa pana in ultimul moment este fara nicio indoiala mai buna decat un atac militar", a subliniat el.

In acelasi timp, Frattini a anuntat ca va evoca dosarul nuclear iranian, problema terorismului si situatia din Afganistan si Yemen cu ocazia discutiilor programate pentru 25 ianuarie la Washington cu omologul sau american Hillary Clinton.

"Europa si Statele Unite trebuie sa actioneze impreuna pentru a impiedica Teheranul sa obtina bomba atomica", a apreciat ministrul italian de externe.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.