Peste 6.000 de cetateni din R. Moldova isi vor petrece Craciunul pe stil vechi in statiunile montane din Romania, a declarat presedintele interimar al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Sebastian Botnari.

El a adaugat ca moldovenii au studiat foarte atent ofertele si in cele din urma au ales drept destinatie Romania, arata Jurnal de Chisinau, citat de NewsIn.

"Majoritatea celor care au ales Romania au preferat sa plece dupa Revelion, pentru ca preturile sunt mai mici. Acestia vor face Craciunul de rit vechi, dar si Sfantul Vasile, anume in statiunile montane" a spus Botnari.

Hotelurile din statiunile montane din Romania au fost rezervate in proportie de 90% inca de anul trecut. Hotelierii au pregatit doua pachete speciale pentru sarbatorile de rit vechi, unul de sapte zile si altul de 14 zile pentru turistii care raman pana la 15 ianuarie. Pentru trei nopti la un hotel de patru stele, preturile se ridica la 368 de euro, iar cei care au dorit un sejur de sapte zile au trebuit sa achite 565 de euro. In acesti bani sunt incluse si cinele festive de sarbatori, care in mod obligatoriu contin mancarurile traditionale ale moldovenilor, rusilor si ucrainenilor, dar si destul de multa bautura "cu tarie".

Serviciul de Graniceri a suplimentat numarul angajatilor pentru a facilita trecerea turistilor in Romania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.