Papa Benedict al XVI-lea a luat duminica pranzul cu150 de persoane fara adapost din Roma, printre care si o familie de romani, in cursul primei sale iesiri in public dupa ce a fost atacat in ajunul Craciunului in bazilica San Pietro din Roma, relateaza BBC News.
Politia italiana a inasprit semnificativ masurile de securitate in timpul vizitei scurte a papei la o cantina din Trastevere, condusa de o organizatie romano-catolica.

Benedict al XVI-lea s-a oprit sa salute oamenii care se stransesera in fata cantinei, dupa care s-a asezat la masa langa un afgan si o tanara familie de romani, noteaza NewsIn.

Intr-un discurs scurt, papa a cerut ca nimeni sa nu fie marginalizat, abandonat sau parasit in Italia actuala. Inainte de a pleca, el a impartit cadouri si dulciuri tuturor copiilor prezenti.

Papa Benedict al XVI-lea a fost agresat joi seara de o "femeie aparent dezechilibrata mintal", care l-a doborat la pamant la intrarea in bazilica San Pietro unde suveranul pontif se pregatea sa celebreze slujba de la miezul noptii. Benedict al XVI-lea nu a fost ranit, s-a ridicat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic si a putut sa celebreze slujba de Craciun.

Autoarea agresiunii asupra papei, in varsta de 25 de ani, are dubla cetatenie, italiana si elvetiana, si a fost spitalizata. Femeia, care sufera de tulburari psihice si care ar mai fi incercat sa se apropie de capul Bisericii catolice si anul trecut, in timpul slujbei de la miezul noptii, a fost arestata imediat dupa agresiune, fiind mai intai interogata de jandarmii de la Vatican. Ea se afla sub observatie psihiatrica la un spital din apropiere de Roma.

Un judecator de la Vatican va decide in urmatoarele saptamani daca va depune acuzatii impotriva sa si daca va putea fi judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.