Principatul, pavoazat in alb si rosu in cinstea evenimentului

Pregatirile pentru incoronarea printului Albert au intrat in linie dreapta. Ieri, Principatul Monaco a fost decorat in alb si rosu, culorile familiei regale, in asteptarea marelui eveniment de azi. Strazile au fost pavoazate cu monograma printului, un dublu "A" cu coroana, in timp ce numeroase corturi in aceleasi culori si un podium au fost amplasate in port, unde asta-seara va avea loc marele bal. In vitrinele magazinelor au fost expuse versiuni ale noului portret oficial al lui Albert, in timp ce in Rocher, cartierul vechi care domina portul, zeci de turisti si gura-casca s-au adunat sa vada desfasurarea covorului rosu din fata palatului.

Incoronarea trebuie sa fie ocazia "unei comuniuni cu populatia din Monaco" dupa doliul de trei luni tinut ca urmare a mortii lui Rainier, a subliniat printul, care va conduce sub numele de Albert al II-lea. Sefii de state si personalitatile nu vor lua parte la ceremonia de azi, ci la cea programata pentru 19 noiembrie, care va avea un caracter mult mai solemn. Masurile de securitate au fost sporite considerabil in Principat, ca urmare a recentelor atentate de la
Londra.

Pentru ceremonia de la catedrala s-au vandut bilete

Slujba de incoronare va fi celebrata in catedrala unde sunt inmormantati mama lui Albert, actrita Grace Kelly, si tatal sau, Rainier al III-lea, decedat in aprilie. Pentru ceremonie au fost puse in vanzare bilete de intrare. Se asteapta ca discursul lui Albert al II-lea, rostit dupa incoronare, sa fie urmarit de circa 6000 de persoane, asteptate in Piata Palatului. Apoi, noul monarh, un burlac inrait, in varsta de 47 de ani, va primi din mainile primarului, in mod simbolic, cheia orasului. Programul incoronarii mai prevede o baie de multime, o receptie oferita de print si un concert. Seara se va incheia cu un bal, la care familia de Monaco se va duce pe jos, la lumina facliilor, si un foc de artificii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.