Persoane neidentificate au furat dintr-un cimitir din satul Deftera, de la periferia capitalei Nicosia, ramasitele pamantesti ale fostului presedinte cipriot Tassos Papadopoulos, a anuntat vineri televiziunea publica, relateaza RIA Novosti.
Hotii au intrat in cimitir, au deschis cosciugul si au furat ramasitele presedintelui cu o zi inainte de prima aniversare a mortii sale, a anuntat televiziunea. Deocamdata, nimeni nu a revendicat profanarea mormantului. Purtatorul de cuvant al politiei din Nicosia, Michalis Katsounotos, a declarat ca a fost deschisa o ancheta pentru a-i descoperi pe autorii furtului, potrivit NewsIn.

Papadopoulos, care a fost presedinte al Ciprului pana in martie 2008, a incetat din viata in decembrie anul trecut, in urma unui cancer pulmonar.

Tassos Papadopoulos, care reprezenta aripa dura a nationalismului cipriot grec, a fost invins inca din primul tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din 2008, castigate de comunistul Demetris Christofias. El candidase pentru un al doilea mandat.

Papadopoulos a aparut in anul 2004 in lacrimi in fata camerelor de luat vederi pentru a le cere compatriotilor sai sa refuze un plan pentru reunificarea insulei, propus de secretarul general al ONU din perioada respectiva, Kofi Annan. La scurt timp dupa aceea, cipriotii greci au respins in masa proiectul, acceptat de cipriotii turci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.