Superpetrolierul grec Maran Centaurus, capturat duminica de piratii somalezi si care are si un roman la bord, a ancorat miercuri dimineata in orasul de coasta Hobyo, un reper al piratilor aflat la 500 kilometri nord de Mogadiscio, a informat un ONG.

"Maran Centaurus a ancorat in Hobyo miercuri dimineata", a spus Andrew Mwangura, reprezentantul sectiei din Kenya a Programului de asistenta pentru marinari, relateaza AFP, citat de Newsin. [Roman luat ostatic de piratii somalezi]

Hobyo este unul dintre cele trei repere ale piratilor somalezi, impreuna cu Eyl si Harardhere.

Potrivit Mwangura, nava, care apartine categoriei `Very Large Crude Carrier`, a fost capturata la 585 mile nautice nord-est de Seychelles, intr-o zona in care piratii au comis sase atacuri in ultimele sapte zile.

Nava, incarcata cu titei, potrivit lui Mwangura, plecase din Jeddah, Arabia Saudita, si trebuia sa ajunga in New Orleans.

Propritate a companieri elene Maran Tankers Management Inc., nava de 300.294 de tone are un echipaj de 28 de membri: 16 filipinezi, noua greci, doi ucraineni si un roman.

Un repezentant al companiei a explicat luni ca nu s-a stabilit niciun contact cu echipajul sau cu piratii.

Potrivit lui Mwangura, 12 nave si 295 marinari sunt in prezent in mainile piratilor.

"Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Atena, monitorizeaza cazul si pastreaza legatura permanenta cu compania proprietara a navei sechestrate, precum si cu autoritatile elene. Cazul este tratat cu maxima atentie, prioritara fiind mentinerea integritatii membrilor echipajului", a aratat luni Ministerul roman de Externe.

Anul acesta, 21 marinari romani care faceau parte din echipajele a patru nave au fost tinuti in captivitate de piratii somalezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.