La alegerile locale de ieri pentru Primaria Chisinaului erau inscrisi 10 candidati
Ramasi fara candidatul lor favorit, Serafim Urecheanu, ales de fiecare data in ultimii 11 ani la Primarie, locuitorii Chisinaului nu s-au inghesuit ieri la vot. Rezultatul este necunoscut la aceasta ora, pentru ca institutele de sondare a opiniei publice nu au estimat intentiile de vot. Un al doilea tur de scrutin este foarte probabil sa aiba loc peste doua saptamini. Pina la ora 15.00, prezenta la urne era de 16,7%.

Potrivit legislatiei moldovene, rata de participare trebuie sa depaseasca 33% pentru ca alegerile sa fie validate. Acestea au fost declansate in aprilie de retragerea lui Urecheanu din functie, care a optat pentru un loc in Parlament. Favoriti in cursa pentru primaria Chisinaului sint, cel putin teoretic, actuala ministra a Finantelor, Zinaida Grecianii, din partea Partidului Comunistilor si fostul premier Dumitru Braghis, care participa ca independent. La alegerile parlamentare din martie, comunistii s-au clasat pe primul loc atit in tara, cit si in Chisinau, unde au obtinut 38% din voturi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.