"Daca aflu cine este autorul celor noua sezoane ale seriei televizate 'Caracatita' si cine a scris carti despre mafie, care dau o imagine proasta Italiei in lume, jur ca il strang de gat"
In fata unor sustinatori in Olbia, premierul ar fi calificat drept nefondate informatiile din presa privitoare la implicarea sa in atentate comise de mafie in 1992 si 1993, scrie Newsin.

Aceste declaratii vin dupa ce procurorul-sef al Parchetului din Florenta, Giuseppe Quattrocchi, a negat informatiile din presa potrivit carora o ancheta pentru asociere cu mafia ar fi fost deschisa impotriva lui Berlusconi si a colaboratorului sau Marcello Dell'Utri in legatura cu atentate.

Ancheta asupra atentatelor din 1993 a fost arhivata in 1998, dar ar putea fi redeschisa, gratie declaratiilor unui fost membru al mafiei, Gaspare Spatuzza. Potrivit acestuia, Berlusconi si Dell'Utri ar fi fost interlocuitori privilegiati din lumea politica ai sefului sau, Giuseppe Graviano.

Marcello Dell'Utri, in prezent senator, a lucrat in sistemul bancar din Sicilia, apoi in Fininvest, holdingul lui Berlusconi. El este unul dintre fondatorii Forza Italia, miscare formata in 1994 pentru lansarea lui Berlusconi in politica. Acuzat ca a fost "intermediar si om providential" pentru a pregati sosirea pe scena politica a unor forte cu legaturi cu Cosa Nostra, el a fost condamnat la noua ani de inchisoare pentru asociere cu mafia, dar a facut apel.

Curtea de Apel din Palermo, transferata in nord din motive de securitate, il va audia vineri pe Spatuzza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.