Numarul doi al mafiei siciliene, Cosa Nostra, condamnat pentru rapirea si asasinarea unui adolescent, a fost arestat ieri seara in regiunea Trapani din Sicilia, au anuntat fortele de ordine, informeaza AFP, potrivit NewsIn.
Domenico Raccuglia, in varsta de 45 de ani, era cautat de 15 ani pentru asociere de tip mafiot si facea parte dintre cele mai periculoase 30 de persoane din Italia date in urmarire generala, precizeaza agentia italiana ANSA.

Ministrul de interne Roberto Maroni a salutat imediat aceasta arestare, pe care o considera "una dintre loviturile cele mai dure date organizatiilor mafiote in ultimii ani, intrucat Raccuglia era de fapt numarul doi din Cosa Nostra".

Raccuglia fusese condamnat de trei ori la inchisoare pe viata, in special pentru uciderea unui copil, si la 20 de ani inchisoare pentru tentativa de omucidere. A fost implicat intr-un caz care a traumatizat Italia - rapirea in 1993 a unui baiat de 14 ani, fiul unui mafiot care a colaborat cu politia. Adolescentul a ramas sechestrat timp de doi ani si apoi a fost asasinat. Corpul sau a fost aruncat apoi in acid.

Raccuglia era considerat de politie unul dintre potentialii succesori la conducerea mafiei din Palermo. Aceasta este a doua operatiune de impact in Italia vizand mediile mafiote efectuata in decurs de doua saptamani. La inceputul lunii, politia din Napoli a decapitat in 24 de ore unul dintre cele mai crude clanuri ale Camorrei, mafia din regiune, arestand trei frati care detineau controlul absolul asupra tuturor activitatilor criminale de pe teritoriul lor, dupa modelul mafiei siciliene. Pasquale Russo, in varsta de 62 de ani, seful istoric al clanului care ii poarta numele, figura de 16 ani pe lista cu cei mai periculosi zece criminali cautati ai tarii. Fratele sau mai mic, Carmine, in varsta de 47 de ani, a fost arestat in acelasi timp cu el, in timp ce Salvatore, de 51 de ani, fusese gasit in ajun de politie ascuns intr-o crescatorie de pui si iepuri, in aceeasi regiune. Potrivit politiei, clanul Russo era unul dintre cele mai redutabile si mai crude din provincie, reprezentand un veritabil holding care superviza o gama variata de activitati ilicite.

In ultimele 18 luni, politia italiana a arestat peste 3.600 de mafioti si a pus sub sechestru bunuri ale mafiei in valoare de mai mult de 5,6 miliarde de euro, potrivit ministrului de interne, Roberto Maroni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.