Filmul "Francesca", regizat de Bobby Paunescu, va putea fi vizionat de italieni din 27 noiembrie, cand pelicula va ajunge in salile de cinema, dupa ce Tribunalul Civil din Roma a respins recursul Alessandrei Mussolini cu privire la oprirea distribuirii acestuia, potrivit Corriere della Sera.
Ofensata de una dintre replicile din "Francesca", in care era acuzata de rasism, nepoata lui Benito Mussolini a decis, in septembrie, sa depuna plangere impotriva regizorului Bobby Paunescu. In cadrul primei audieri, judecatorul Luciana Sangiovanni a respins cererea acesteia, informeaza NewsIn.

Mussolini a vorbit despre respingerea apelului sau intr-o sedinta a deputatilor italieni, in cadrul interventiei sale in discutia legata de ratificarea unei conventii pentru animalele domestice. "Voi aproba aceasta conventie pentru ca pana acum cel putin nu mi-au taiat urechile si coada. Spun asta pentru ca femeile valoreaza poate mai putin decat animalele. Am introdus un recurs in temeiul articolului 700 din codul de procedura civila pentru a opri insultele aduse unei doamne parlamentare in acest film iar judecatorul, din intamplare femeie, a decis sa respinga actiunea. De acum inainte, in toate salile de cinema va putea fi insultat un deputat italian femeie. Suntem la nivelul animalelor, sau poate chiar mai jos", a spus Mussolini.

Nepoata dictatorului Benito Mussolini a considerat anormale derapajele de limbaj din filmul care a reprezentat Romania la Festivalul International de la Venetia. "Cand am vorbit despre violenta unor romani din Italia, nu am citat statistici si numerele. Acest film demonstreaza ca sunt violenti chiar si in limbaj. Sunt surprinsa ca un asemenea film cu o insulta de acest gem poate fi prezentat. Ce s-ar intampla daca un film al unui regizor italian ar contine injuraturi la adresa unui deputat al altei tari?", a spus Mussolini.

Pe 6 septembrie responsabilul local al Circuitului Cinematografic din Venetia a luat decizia ca "Francesca" sa nu mai fie proiectata in cinematografele italiene, dupa ce a starnit controverse inca de la premiera la Festivalul de Film de la Venetia, pe motiv ca regizorul este implicat in doua procese pentru calomnie.

Pe numele lui Bobby Paunescu, regizorul filmului, au fost depuse doua plangeri penale, de catre primarul Flavio Tosi si deputata italiana Alessandra Mussolini, ale caror nume apar in film.

Filmul "Francesca", cu scenariul si regia semnate de Bobby Paunescu, a fost prezentat pentru public la inceputul lunii septembrie, la Venetia, primind aplauze inclusiv atunci cand unul dintre personaje spune despre Alessandra Mussolini ca este "o tipa care uraste toti romanii".

Ideea filmului, potrivit lui Bobby Paunescu, a venit dupa uciderea Giovannei Reggiani la Roma, pe 30 octombrie 2007, de romanul Romulus Nicolae Mailat. "Cand s-a intamplat acest lucru oribil, politicienii italieni si romani au facut mari greseli. La nivel personal, am simtit ca trebuie sa fac ceva, deoarece sunt pe jumatate italian, am crescut la Milano. M-am simtit tradat auzind anumite declaratii", a declarat Paunescu.

Protagonista filmului este Monica Barladeanu, care joaca alaturi de Doru Boguta, Luminita Gheorghiu, Doru Ana, Dana Dogaru si Gabriel Spahiu. Filmul prezinta povestea unei tinere educatoare care sa imigreze in Italia.
Pelicula a fost realizat Mandragora Film, casa de productie a regizorului Cristi Puiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.